Provedu vás po trnité cestě zvané macarons bez jediného škrábance. Hrstka ingrediencí, ale stoprocentní, nebo alespoň uspokojivý výsledek zaručen není. Proč se praxe tolik liší od teorie? Co je alfou a omegou úspěchu? Proč receptury, které najdeme všude, kam se podíváme, nefungují?! A možná chcete v makronkách dokonce podnikat! Vím, jak na to! Úskalí je mnoho. Pojďme to všechno spolu probrat a odzkoušet na praktickém kurzu, který jsem nazvala
Pojďme macarons upéct italskou metodou na pečicím papíru, na silikonové i teflonové podložce, s technologií zasychání nastříkaných macarons i bez jejich zasychání. Způsobů přípravy je na tisíc, najděte si ten svůj!
podrobné receptury macarons & ganache
technologie pečení
jak vytvořit harmonický celek
filozofie macarons
Dutá makronka?
Už nikdy!!!
Italský meringue se sníženým obsahem cukru, správně vymíchaná macaronage, vše o barvách - kompletní technologický postup
Preferujete skořápky lesklé, nebo matné? Vysoké, nebo s nízkou nožkou? Vím, jak na každou z nich!
Krémy na bázi čokolády i ovoce, pomerančový karamel i ovocná confi - a harmonický celek je zaručen!
Tři receptury na výrobu karamelu krok za krokem - nejoblíbenější makronka si zaslouží speciální pozornost!
Macarons jsou pestré jako život sám a vejde se do nich celičký svět - kvalitní suroviny jsou sázkou na jistotu!
Teorie vs. praxe.
Kompletní přehled tipů, rad a zkušeností, jak se vyvarovat chyb.
Master class Mon Macaron je sice velmi úzce zaměřeným kurzem, kde se naučíte vše o jednom jediném dezertu, avšak o dezertu, který je označován jako "haute pâtisserie" a dokonce byl pasován na francouzskou národní cukrovinku! O cukrařině nemusíte vědět vůbec nic. Společně se naučíme základy, na kterých můžete vystavět svůj vlastní makronkový ráj. Je tedy určen všem, kdo se chtějí o macarons dozvědět více!
Sladké know-how a jistotu, že už nikdy neuděláte při výrobě macarons chybu. Jediné, na čem budete muset pracovat dál, budou originální náplně do vašich vlastnoručně vyrobených makronkových skořápek. Z kurzu si odnesete veškeré receptury včetně podrobných postupů jak v tištěné, tak v elektronické podobě, a pokud budete mít do budoucna jakýkoliv dotaz, jsem tu pro vás.
Nadšení do práce a co nejvíce otázek, zvědavosti a zvídavosti!
Termín kurzu si můžete zvolit dle vlastních možností - kdykoliv kromě pátků. Přesný termín dohodneme tak, aby vyhovoval nám oběma. Kurz začíná v 10 hodin dopoledne a končit budeme kolem 17. hodiny.
NAVÍC:
cena dále zahrnuje automatický vstup do MASTER CLUBU, v němž vám budu vždy po ruce, pokud budete potřebovat mou pomoc.
Kurz probíhá v mém sladkém ateliéru:
Hvězdov 967, 471 24 Ralsko
Ano, je to nutné! Výsledek je skutečně přímo úměrný tomu, kolik znalostí máme. Makronky nejsou jen umíchat a obarvit těsto, což je samozřejmě velká zábava, ale vyrobit makronku chce pořádný kus odvahy a především spoustu znalostí z řemesla zvaného cukrařina. Všechna fakta důležitá pro přípravu makronkových skořápek i krémů získáte jak v elektronické, tak v tištěné podobě.
Co je alfou a omegou přípravy? Krok za krokem si vlastníma rukama osaháte kompletní technologii výroby, od přípravy kvalitního sněhu přes techniku míchání a pečení až po finální nazdobení makronek třemi druhy krémů, které si společně připravíme. Tři krémy navíc budu mít nachystané předem. Makronky, které společně vyrobíme, si i odnesete domů. Bude jich téměř sto!
Nic neponecháme náhodě! Makronky upečeme italskou metodou krok za krokem, na pečícím papíru, teflonové podložce i na silikonu, nezapomeneme ani na srdíčka stříkaná do šablony a na různé časy zasychání. Ano, je to trochu alchymie, ale každý jednotlivý způsob přípravy má různý výsledek.
Makronka se slaným karamelem je jednoznačně nejprodávanější makronkou. Je ale také velmi záludná. Léty praxe se mi podařilo vystavět hned dvě receptury, které jsou prostě perfektní! A kromě karamelu slaného se naučíme karamel pomerančový, který je základem slavných crêpe Suzette - což je mimochodem skvělá makronka v mé nabídce! I v té Pierra Hermého!
Macarons nám umožňují být originální na maximum! Dokonalý design by měl ukrývat dokonalou harmonii chutí - nevšední kombinaci surovin, vůni květin, koření nebo kvalitní likéry. Sladké řemeslo se nám pak pod rukama promění v umění. A tím, že aplikujeme co nejpřesněji teorii do praxe, je perfektní výsledek zaručen. Mávnutím kouzelného proutku vyrobíme dokonalou makronku!
Makronky jsem začala péct "doma na koleni" v roce 2012, tedy v době makronkového temna, jak ráda říkám. V průběhu deseti let jsem vybudovala vlastní provozovnu i prodejnu s patnácti zaměstnanci v pražském obchodním centru Westfield Chodov. Na cestě za svým snem jsem profesně vyhořela i načas ulehla kvůli vyčerpání. Přesto jsem tu dál! A má láska k makronkám trvá! Ráda se o své zkušenosti podělím...
Nejlepší cukrářský kurz ever! Již na kurz jsem jela s vysokým očekáváním, protože jsem si byla jistá, že Blanka opravdu do Master Class dala vše. Avšak že to bude až na takové úrovni, to se asi ani čekat nedalo. Opravdu do kurzu dala celou sebe, své srdce. A o tom to je. Úžasný individuální přístup, nejkrásnější výrobna na světě, ty znalosti a zkušenosti. O škále a kvalitě surovin nemluvě. Jsem nesmírně vděčná za tento den, který jsme spolu strávily, náramně jsem si jej užila. Dalo mi to nesmírně moc! A ještě víc...
Lucie K. Obrnice
Děkuji úžasné Blance za krásný kurz plný užitečných informací, praxe a zkrátka všeho, co člověk potřebuje, aby se naučil makronky. Asi nikdy v životě jsem neviděla člověka s takovou vášní a láskou pro jednu jedinou a tak malinkou záležitost. Pro mě je skvělé i to, že se mnou Blanka komunikovala před kurzem a píšeme si i po kurzu, nikdy nemá problém s čímkoli poradit. Zkrátka je na ní vidět, že makronky miluje celým srdcem i duší.
Martina K. Ostrava