ANATOMIE MAKRONKY

4,5 cm

3,5 cm

hmotnost: 21 g

Korpus z mandlové mouky

Makronky jsou přirozeně bezlepkový dezert, vyrobený ze 100% mandlové, pistáciové nebo lískooříškové mouky 

DOPORUČENÍ K DEGUSTACI: Makronky z Ateliéru Mon Macaron by měly být spotřebovány do 4 dnů ode dne výroby. Všechny chutě i vůně si nejlépe uchovají svou kvalitu při skladování v chladu při teplotě do +4 ̊C. Před konzumací ponechte makronky alespoň 10 minut při pokojové teplotě – makronka zvláční a naplno se rozvine její chuť a textura. 

chuť

Krém definující

Krém definující chuť makronky

STOP STAV - VYPRODÁNO 

PŘÍJEM NOVÝCH OBJEDNÁVEK OD 1.1.2026

À LA LIQUEUR

Vaječný LikÉr na bílé čokoládě

České Vánoce tak trochu po francouzsku. Kombinací bílé čokolády a vaječného likéru vznikla překvapivě jemná chuť s velmi hebkou texturou. Pár zrnek perleti a slavnostní makronka je na světě. 

CANNELLE

Skořicová ganache

Skořice nikdy není dost - ti, kdo ji milují, přesně vědí, o čem mluvím. Proto je toto fantastické koření uvnitř i na povrchu! Hojně zasypaný skořicový korpus & maximálně skořicová ganache. 

MON CHÉRI

perník & šlehané mascarpone

Váš i můj vánoční drahoušek - to nejvoňavější perníkové koření ALTES GEWÜRZAMT v dokonalé harmonii s chuťově neutrálním mascarpone - do této jedné jediné perníkové makronky se vejde celé kouzlo Vánoc.

3,6,7,8***obsahuje alkohol

3,6,7,8

3,7,8

vánoční kolekce 2025

40,-/kus 

CHLÓE 

mléčná čokoláda & tonka

Signature čokoláda Helenky Fléglové na rozhraní mléčné a hořké čokolády je skutečným gurmánským zážitkem. "Je mléčná, nebo už hořká?" Nevím...jisté však je, že s tonkou je naprosto famózní! Posypaná drcenými kakaovými boby a zcela bez barviv - prostě čistý čokoládový sen.  

3,6, 7,8

L'AMOUR

MALINA & černý rybíz

LÁSKA tak, jak jste si ji sami vytvořili - srdcem makronky je černorybízový krém intenzivní chuti a o zbytek požitku se postará malinová ganache - pro milovníky ovoce není jiné volby. Věřte mi...

FRUIT DE LA PASSION

Maracuja na bílé čokoládě

Jemné pohlazení na jazyku - jen lehce nakyslá chuť tohoto exotického ovoce, co se krásně snoubí s jemností bílé čokolády. Ano, žlutá maracuja umí být velmi, velmi jemná...

VANILLE & PÉCAN

vanilka & pekanové praliné

Vanilková ganache a praliné z pekanových ořechů domácí výroby podle Yun Eunyoung, která je mou velkou inspirací (hned po monsieur Hermé)...jen kapičku javorového sirupu navíc jsem přidala...

3,6,7,8

3,6,7,8

3,6,7,8

40,-/kus 

Stálá nabídka 2025

40,-/kus 

CARMA NUIT BLANCHE 

božská bílá čokoláda

Rozplývá se na jazyku a podlehnou ji i ti největší odpůrci bílé čokolády. Zdobená jedlou perletí ukrývá to nejlepší ze švýcarských čokolád. Jednoznačně MUST HAVE! 

CAROLINE

SLANÝ KARAMEL

Vaše nejoblíbenější makronka nese jméno po mé dceři. Caroline plnou slaných vloček proslulé značky Maldon milujete stejně jako já Karolku, svou sladkou múzu!

CRÊPE SUZETTE***

POMERANČOVÝ KARAMEL & GRAND MARNIER***

Další návštěva Paříže a další objekt mé vášně -  CRÊPE SUZETTE. Palačinky utopené v pomerančovém karamelu jsem nutně potřebovala přetavit do makronky. Podařilo se a vznikla tak další z mých autorských makronek. 

3,7,8,12

3,6,7,8

3,6,7,8 ***obsahuje alkohol

PROSECCO d*OR***

ZLATÉ PROSECCO***

Pozlacená jedlým zlatým prachem, s nádechem patiny, vyrobená z prosecca mé oblíbené značky. Je autorská a je vážně skvělá!

TRUFFES AU CAFÉ

KÁVOVÝ LANÝŽ

Přesně můj šálek kávy - arabica a robusta v dokonalé rovnováze. Pokud jste milovníci kávy, pak je tato makronka určena právě vám! Je totiž vážně kávová!

PARISIENNE

GANACHE Z MLÉČNÉ ČOKOLÁDY

Milujete pařížskou šlehačku? Tu domácí? Pak bude tato makronka vaší favoritkou! Vyrobená z čokolády Cacao Barry ALUNGA s obsahem kakaových složek 41% pomalu taje na jazyku a je příslibem absolutního štěstí!  

3,6,7,8,12
 ***obsahuje alkohol

3,6,7,8

3,6,7,8

PRALINÉ PISTACHE

Pistáciové praliné

Jemná chuť a přesto velmi výrazný zážitek - pistáciová moučka, špetka soli Maldon, 100% pistáciová pasta, žádná aromata ani zvýrazňovače chuti - jen čistá chuť pistáciových oříšků.

TONKA ROYALE

opojná TONKA 

Její lahodná chuť je skutečně hodna královské pocty! Smyslná vůně vás nenechá v klidu a možná se na ni stanete závislými stejně jako já... 

CHOCOLAT SATINÉ

sametová Čokoláda & kŘupavÉ chipsy

Čokoládový samet, čokoládová láska - určena nejen čokoholikům, i když ti přesně tuší, o čem je řeč! A slané chipsy? Jen taková malá třešinka na dortu...přesněji řečeno uvnitř dortu.

3,6,7,8

3,6,7,8 

3,6,7,8

Složení mandlových korpusů:


mandlová moučka, vaječný bílek, cukr, voda

Složení krémů a náplní:

vaječný likér (mléko, cukr, melasový líh, vejce, barvivo tartrazin, ethyvanilin), skořice, tonka, kakaové boby,  černorybízové pyré, černý rybíz, malinové pyré, pyré ze žluté maracuji, pekanové ořechy, vanilkové lusky, extrakt z vanilkových lusků, vanilková pasta, sůl Maldon a Fleur de sel de Guérande, kůra a šťáva z bio pomerančů, likér Grand Marnier, prosecco, mletá káva, pistáciové ořechy, 100% pistáciová pasta, olej z jader bílých hroznů, tonka, cukr, pektin, kyselina citrónová, glukózový sirup, invertní sirup, dextróza, smetana, máslo, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sójový lecitin, živočišná želatina, přírodní vanilkové aroma, kakaová hmota, kakao, sušená smetana, sušené odtučněné mléko  


pistáciová moučka, mandlová moučka, vaječný bílek, cukr, voda 

Barviva:

E102*, E120, E122*, E129*, E131, E132, E133*, E150a,E155, E172, zvlhčující látka: glycerin, tapioka, sůl

Barviva označená * mohou mít nepříznivý vliv na pozornost a aktivitu dětí

Vyskytující se alergeny jmenovitě:

3 - vejce
6 - sójové boby
7 - mléko
8 - skořápkové plody
12 - oxid siřičitý a siřičitany

SUROVINY & ALERGENY (vyznačeny tučnou kurzívou)

Složení pistáciových korpusů:


Složení lískooříškových korpusů:


lískooříšková moučka, mandlová moučka, vaječný bílek, cukr, voda